תירגום מאנגלית: לבנה זמיר
לרכישת הספר בעברית: בכל סניפי צומת ספרים, במחיר 149 ש"ח.
ניתן גם להזמין את הספר ישירות מהמו"ל במחיר 99 ש"ח בלבד, כולל מישלוח בדואר.
לשם כך יש לשלוח צ'ק אל כנס הפקות, תיבת דואר - 21244 ת"א 6929229
זהו ספר חובה בכל בית בישראל.
"באוהלי ישמעאל" הוא ספר היסטוריה-פופולארית ראשון מסוגו, המביא לראשונה ובצורה סוחפת ומרתקת את האקטואליה של הקונפליקט היהודי-ערבי, החל מבואו של מוחמד לפני 1400 שנה ועד לימינו אלה.
על מנת להבין את הקונפליקט הישראלי-ערבי, הספר חולף בעמודיו הראשונים על פני למעלה מ-3,200 שנה של נוכחות יהודית באזור - המעניקים לגיטימיות לקיומו של עם ישראל על אדמתו - ומגולל את מערכת היחסים המשתנה בין יהודים ומוסלמים מאז כיבושיו של מוחמד. רגעי הפחד והאימה, פוגרומים, עלילות-דם והשפלות למליוני יהודים שחיו בארצות האסלאם, כמו גם רגעי התקווה, השגשוג והפריחה.
עלילת הספר מביאה בהרחבה את האקטואליה של הקונפליקט הישראלי-ערבי:
- ההתעוררות הלאומית של יהודים וערבים במאה ה-19 וה-20
- התנגדות הליגה הערבית להחלטת החלוקה של האו"ם, אשר יצרה שתי קבוצות של פליטים: הפליטים הפלסטינים והפליטים היהודים מארצות ערב.
- הרדיפות והגירוש במחצית המאה העשרים שרוקנו את ארצות-ערב מכמיליון יהודים, אשר הותירו את מורשתם וכל רכושם מאחור.
פרק מיוחד תחת הכותרת: "חיים חדשים בארצות חדשות", מספר על קליטתם הקשה אך מוצלחת של הפליטים היהודים מארצות ערב בישראל, על הישיגיהם הבולטים של רבים מתוכם. זאת לעומת הפליטים הערבים-פלסטינים שמנהיגיהם הותירו אותם במחנות הפליטים, על ילדיהם, נכדיהם וניניהם - וזאת בסיוע סוכנות או"ם UNRWA, שקמה במיוחד עבור הפליטים הפלסטינים ומנציחה את מעמדם כפליטים. במחנות אלו שהוקמו ומתוחזקים על-ידי UNRWA במדינות הערביות "המארחות", הפליטים הפלסטינים מתחנכים כי משימתם היחידה בחיים היא להילחם, לארגן, להתסיס ולדרוש את זכות השיבה - קרי שובם למה שהיו פעם בתיהם טרם קום המדינה ב-1948 (עמ' 292).
הספר גם מפרט את תנאי מעמד הד'ימי, בו היו שרויים היהודים בארצות ערב, כאזרחים מושפלים, נרדפים, עם תלאי צבעוני על הבגד (לא הנאצים המציאו את זה), כולל תשלום הג'יזייה - שהוא מס הגולגולת. האחים המוסלמים יצאו בקריאה בשנת 1947, לאחר ההחלטה על החלוקה, כי יש להחזיר את יהודי ארצות ערב למעמד הד'ימי שבוטל 100 שנה קודם לכן (בעמוד 206 של הספר).
בפרק מיוחד תחת הכותרת "החיפוש אחר הכרה" (עמ' 301), הסופר מונה את הצעדים שנעשו במהלך השנים, והמובילים היום להכרה בזכויות של כמליון יהודי ארצות ערב, שהפכו לפליטים ואיבדו בכך את רכושם, את מורשתם וזהותם. בתמונה המופיעה בסריה השלישית של הספר, מובא צילום של תעודת פליט CERTIFICAT DE REFUGIE שניתנה ליהודי מצרים לאחר גירושם המסיבי ב-1956-57, כי מצרים נישלה אותם מאזרחותם והם נותרו ללא אזרחות כלשהי. הם הוכרו כפליטים משנת 1956 ואילך (על סמך אמנת ניו-יורק לפליטים 1954). כפי שכתוב בחלק התחתון של התעודה, היא הונפקה על פי הנציב העליון לענייני פליטים של האו"ם.
הספר מביא את הצעתו של הנשיא לשעבר ביל קלינטון, להקמת קרן בינלאומית שתפצה את שתי קבוצות הפליטים - הערבים הפלסטינים כמו גם הפליטים היהודים - כתשובה לזכות השיבה וככלי להשלטת שלום באזור.